Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

It's a beautiful day

Καλημέρα,

Και σήμερα είναι μία υπέροχη μέρα, ο ήλιος λάμπει, η άνοιξη είναι πια γεγονός και εγώ είπα να μοιραστώ ένα τραγουδάκι που τραγουδάω από χθες στο μυαλό μου.



Άνοιξη και επισήμως, εαρινή ισημερία σήμερα, έτσι με πληροφόρησε το google  και στέλνω τις ευχές μου για την πιο αισιόδοξη εποχή του χρόνου, που φέρνει μαζί της τον καλό καιρό και φυσικά είναι προπομπός του αγαπημένου καλοκαιριού!

Φιλιά,

Μυρτώ


Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Υπερηφάνεια και Προκατάληψη


I know,  I know ..αυτό είναι από την ταινία!
Ρώτα με ποια είναι η αγαπημένη μου ταινία, αυτόματα το μυαλό μου θα παγώσει και δεν θα θυμάμαι καμία απολύτως ταινία. Ρώτα με ποιο είναι το αγαπημένο μου τραγούδι..και πάλι το μυαλό θα κολλήσει και θα ψάχνω να βρω αυτό το ένα και μοναδικό τραγούδι, αλλά θα μπλέκομαι ανάμεσα σε πολλά αγαπημένα ή απλά και πάλι δεν θα μπορώ να θυμηθώ κανένα απολύτως. Όμως αν η ερώτηση αφορά το αγαπημένο μου βιβλίο εκεί η απάντηση βγαίνει από μόνη της, αυθόρμητη και σχεδόν ενστικτώδης. Υπερηφάνεια και προκατάληψη, Pride & Prejudice, από την Jane Austen. Είμαι σίγουρη ότι δεν είμαι η μοναδική γυναίκα, εκατομμύρια ανά τον κόσμο το έχουν στο top 5 αν όχι στο νούμερο ένα των αγαπημένων τους βιβλίων.

Πρώτη φορά έπεσε στα χέρια μου κάπου μεταξύ τελευταίων τάξεων δημοτικού και γυμνασίου. Το είχε στην βιβλιοθήκη του ο αδερφός μου, ο οποίος είναι μεγάλος βιβλιοφάγος. Ήμουν άρρωστη και ακινητοποιημένη στο κρεβάτι για μία εβδομάδα περίπου και η απελπισία-βαρεμάρα δεν περιγραφόταν. Όποτε ήμουν άρρωστη μου άρεσε να διαβάζω λογοτεχνικά. Ε, κάποια στιγμή ο αδερφός μου, μου έδωσε να διαβάσω και αυτό. Το διάβασα μονορούφι. Και αφού το τελείωσα το ξαναδιάβασα πάλι από την αρχή. Και από τότε το έχω διαβάσει πολλές, πολλές φορές, σε βαθμό να ξέρω πλέον τους διαλόγους. Κάποια στιγμή  μάλιστα αγόρασα και την αγγλική έκδοση γιατί ήθελα να το διαβάσω στην «μητρική του γλώσσα».

Πάει σίγουρα ένας χρόνος από την τελευταία φορά που το διάβασα ξανά. Αυτές τις ημέρες, εκεί που χαζολόγαγα στο «παιδικό μου δωμάτιο» στο πατρικό μου, έπεσα πάνω στην αγγλική του version και την έβαλα στην τσαντούλα μου. Ε, αυτό ήταν. Ξανακύλησα στον υπέροχο κόσμο της Jane Austen, γεμάτο περιγραφές της αγγλικής υπαίθρου και του χαρακτήρα των ηρώων, και με στους «αιχμηρούς» - σαρκαστικούς διαλόγους της να σε καθηλώνουν. Με ταξιδεύει και με χαλαρώνει. Και γι’ αυτό αποφάσισα να το απολαύσω σχεδόν βασανιστικά. Αν και θέλω πολύ να κάτσω ένα απόγευμα, με μία κούπα τσάι και ένα κέικ μπροστά μου (έτσι για να μπω σε αγγλικό mood) και να το διαβάσω όλο με τη μία, το κρατάω (με μεγάλη προσπάθεια) μόνο για το ΜΕΤΡΟ. Εκεί, μέσα στο βαγόνι του ΜΕΤΡΟ βγάζω το βιβλιαράκι μου και  έτσι απλά φεύγω για λίγο μακριά από την καθημερινότητα.

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο βιβλίο?

Μυρτώ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Βόλτα στην Κέρκυρα


 Ακόμα και όταν ένα ταξίδι γίνεται για δουλειές δεν παύει να είναι ταξίδι και να περιλαμβάνει όλα τα θετικά αυτού! Αυτή η ανυπομονησία, το φτιάξιμο αποσκευών ξημερώματα, γιατί μέχρι τελευταία στιγμή δεν έχω έτοιμο τίποτα απολύτως, η διαδρομή!

Έτσι ξεκινήσαμε και αυτή τη φορά, λίγες μόνο μέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα με φορτωμένο το αμαξάκι μας πήραμε τους δρόμους με προορισμό την Κέρκυρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που πηγαίνω. Την γνώρισα από κοντά περίπου τέτοιο καιρό πριν από τρία χρόνια και από τότε έχω ξαναπάει αρκετές φορές. Αλλά αυτή τη φορά ο καιρός ήταν ίσως καλύτερος από κάθε άλλη φορά. Λες και το έκανε για εμάς, αφού και τις ημέρες πριν αλλά και μετά το ταξιδάκι είχε χιόνια, βροχές και κρύο. Τις ημέρες που κάτσαμε ο ήλιος έλαμπε συνεχώς και δεν υπήρχε  ίχνος υγρασίας στην ατμόσφαιρα! Ιδανικές συνθήκες για εμένα..που και κρυουλιάρα είμαι και την πολύ ζέστη δεν αντέχω αν δεν είμαι δίπλα στο κύμα (χαχα..Miss Περίεργη).

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

First I had a life, now I have a computer and a modem


Αυτό έλεγε ένα t-shirt που με τρέλα φόραγα στην εφηβεία. Τότε ακόμα δεν μπορούσα να καταλάβω την σημασία αυτής της μπλούζας γιατί εκτός από λίγο αθώο chat δεν μπορώ να πω ότι με ενδιέφεραν και πολλά πολλά. Τότε τρέχαμε για μαραθώνιους καφέδες με τις φίλες, αναλύοντας μία ματιά στην αυλή του σχολείου και μετέπειτα στο κυλικείο του Πανεπιστημίου.  Τότε ανταλλάσσαμε μηνύματα σε χαρτάκια, στο σχολείο, και μέσω κινητού στο Πανεπιστήμιο. Τότε τα κινητά δεν είχαν χρώματα και φωτογραφική μηχανή και ίσως τελικά η ζωή ήταν πιο απλή. Γιατί δεν παλεύαμε να εντυπωσιάσουμε ο ένας τον άλλον στο fb, στο twitter κλπ με το πόσο ωραία περνάμε στις διακοπές, τι κεφάτοι είμαστε, πόσο ερωτευμένοι με το έτερον ήμισυ και άλλα τέτοια.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Το παιχνίδι των 11 ερωτήσεων


Hello, hello!!!
Πέρασα ένα τέλειο 2ο τριήμερο. Έχω τραβήξει πολλές  φωτογραφίες και όλο λέω ότι θα κάτσω να τις ξεδιαλύνω, να τις τακτοποιήσω και να σας γράψω τα νέα μου, αλλά που χρόνος. Από την Κυριακή που επέστρεψα έπεσα με τα μούτρα στην δουλειά, στις υποχρεώσεις και στην τρελή καθημερινή ρουτίνα! Αχ, αυτή η ρουτίνα. Πονεμένη ιστορία, αλλά για άλλη ώρα. 

Τώρα ήρθε η ώρα για να απαντήσω μερικές ερωτησούλες, 11 τον αριθμό που η γλυκιά Thomi μου έθεσε. 

1 Τι είδους καφέ πίνεις και πώς τον πίνεις τον καφέ(γλυκό,σκέτο, βαρύ γλυκό και όχι)
Καφές να ‘ναι και ότι να ‘ναι. Είμαι coffeeholic και να είναι και μέτριος.

2 Ποια δουλειά στο σπίτι βαριέσαι να κάνεις?
Χμ, ας το παίξω καλή νοικοκυρά και ας μην φωνάξω αυτό που μου πέρασε πρώτο από το μυαλό ( ΟΟΟΟΟΟΛΕΣ!!!!!) και ας περιοριστώ στην πιο απεχθή, το σιδέρωμα!!!

3 Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό?
Είμαι μακαρονού πώς να το κάνουμε!

4 Τι σκέφτεσαι τώρα?
Ότι έχει υπέροχο ήλιο αυτή τη στιγμή και θέλω να πάρω τις φίλες μου και να πάμε για καφέ.

5 Αν ήσουν αόρατος για μια μέρα τι θα έκανες?
Μάλλον θα πήγαινα να δω πως είναι  από μέσα κτήρια που δεν θα δω ποτέ όπως το Μέγαρο Μαξίμου ή κάποιο παλάτι στην Αγγλία

6 Αν μπορούσες  να πραγματοποιήσεις οποιαδήποτε ευχή, ποια θα ήταν αυτή?
Δεν τα πάω καλά στις ευχές, μόλις κάνω μία θυμάμαι να προσθέσω και κάτι καινούργιο. Μάλλον να είναι καλά τα αγαπημένα μου πρόσωπα

7 Τι δουλειά ήθελες να κάνεις όταν μεγαλώσεις? και τελικά τι έκανες?
Όταν ήμουν μικρή ήθελα κάθε τρεις και λίγο και κάτι άλλο. Μία να γίνω αστυνομικός, μία γιατρός (σημειωτέων φοβάμαι τα αίματα), μία δημοσιογράφος – πολεμική ανταποκρίτρια και άλλα τέτοια…

8 Το χρήμα την φέρνει την ευτυχία?
Nope! Κατηγορηματικά. Η ύπαρξη του απλά σου εξασφαλίζει κάποια από αυτά που είναι «απαραίτητα»  για διαβίωση και άρα και ευτυχία.

9 Η κότα γέννησε το αυγό ή το αυγό την κότα?
Δεν με απασχολεί ιδαίτερα. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο..Αυγό + κοτόπουλο.

10 Τι θα ήθελες να αλλάξεις πάνω σου(σώμα-πρόσωπο-μαλλιά)?
Παλιά ήθελα να είμαι πιο ψηλή, αλλά με τα χρόνια κατάλαβα ότι είναι προτέρημα και όχι ελάττωμα όπως νόμιζα.

11 Έχεις κάποια φοβία?(πχ.κλειστοφοβία)
Όταν κολυμπάω ότι θα μου επιτεθεί ένας τεράστιος καρχαρίας, σαλάχι, χταπόδι κλπ. Κατάλοιπα  από τα «σαγόνια του καρχαρία» που κάποιος (γκουχ γκουχ, ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε) με είχε βάλει να δω όταν ήμουν μικρή!

That’s all from me folks!

Υπόσχομαι να επιστρέψω με ταξιδιωτικό-ταξιδιάρικο Post!