Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Βόλτα στην Κέρκυρα


 Ακόμα και όταν ένα ταξίδι γίνεται για δουλειές δεν παύει να είναι ταξίδι και να περιλαμβάνει όλα τα θετικά αυτού! Αυτή η ανυπομονησία, το φτιάξιμο αποσκευών ξημερώματα, γιατί μέχρι τελευταία στιγμή δεν έχω έτοιμο τίποτα απολύτως, η διαδρομή!

Έτσι ξεκινήσαμε και αυτή τη φορά, λίγες μόνο μέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα με φορτωμένο το αμαξάκι μας πήραμε τους δρόμους με προορισμό την Κέρκυρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που πηγαίνω. Την γνώρισα από κοντά περίπου τέτοιο καιρό πριν από τρία χρόνια και από τότε έχω ξαναπάει αρκετές φορές. Αλλά αυτή τη φορά ο καιρός ήταν ίσως καλύτερος από κάθε άλλη φορά. Λες και το έκανε για εμάς, αφού και τις ημέρες πριν αλλά και μετά το ταξιδάκι είχε χιόνια, βροχές και κρύο. Τις ημέρες που κάτσαμε ο ήλιος έλαμπε συνεχώς και δεν υπήρχε  ίχνος υγρασίας στην ατμόσφαιρα! Ιδανικές συνθήκες για εμένα..που και κρυουλιάρα είμαι και την πολύ ζέστη δεν αντέχω αν δεν είμαι δίπλα στο κύμα (χαχα..Miss Περίεργη).

Η πόλη της Κέρκυρας προσφέρεται για βόλτες και εμείς δεν παραλείψαμε να κάνουμε μερικές, με δεδομένες 2 στάσεις για καφέ στο Λιστόν, για να λιαστούμε μαζί με τους υπόλοιπους θαμώνες,  Κερκυραίους και μη.  Αυτό που λατρεύω είναι οι 2 μεγάλες πλατείες-πάρκα που έχει δίπλα στο Λιστόν. Βασικά η μία είναι πλατεία, η άλλη είναι ουσιαστικά μία μεγάλη έκταση με γκαζόν. Και στις 2 παιδιά παίζουν, σκυλιά τρέχουν, ζευγαράκια χαλαρώνουν αγκαλιασμένα στο γκαζόν και ηλικιωμένοι  χαλαρώνουν σε κάποιο παγκάκι κάτω από την σκιά των ψηλών δέντρων, γονείς με τα πιτσιρίκια τους στα καρότσια να βολτάρουν και όλα αυτά φίλοι μου είναι αυτό που λέμε «Ποιότητα Ζωής».

Λιστόν
Εικόνες από Κέρκυρα

Εικόνες από Κέρκυρα

 Self-portrait
Αυτό σκεφτόμουν καθισμένη σε ένα τέτοιο παγκάκι. Απολάμβανα την ζεστασιά της λιακάδας και την ηρεμία που υπήρχε. Τα 10 λεπτά εκεί  ήταν σαν αιωνιότητα, άδειασα, χαλάρωσα, οι ώμοι μου ήταν πιο ελαφροί μετά. Σήκωναν το βάρος μου πιο εύκολα. Αυτό πραγματικά μου λείπει στην Αθήνα και ίσως αυτοί που ζούνε στην Κέρκυρα να μην το απολαμβάνουν γιατί είναι μέσα στην φύση μας άλλωστε, να θέλουμε ότι δεν έχουμε..

Φιλάκια!!

PS. Με την Κέρκυρα ακόμα δεν έχουμε τελειώσει...θα υπάρξει σύντομα συνέχεια με τα δικά μου Hot Spots! 

4 σχόλια:

  1. Ax μια ανάσα διακοπών είναι ότι καλύτερο μέσα στην καθημερινότητα. όμορφεσ εικόνες, όμορφα απλά λόγια. Αντε και στο επόμενο Μυρτώ μου!Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Callie μου. Αχ, μακάρι να είναι σύντομα το επόμενο γιατί πλέον αυτή είναι η μόνη μας διέξοδος να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα! Και σε εσένα εύχομαι καλές αποδράσεις!

      Διαγραφή
  2. Ωραία ανάρτηση! Είσαι τόσο καλή στις φωτογραφίες! Να βάζεις περισσότερες! Ταξιδεύουμε καλύτερα έτσι!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Kathy, θα το έχω υπόψιν μου να βάζω τότε περισσότερες.. :)

      Διαγραφή