Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Οδική παιδεία (or not)

Σήμερα γράφω με νεύρα, με πολλά νεύρα! Δεν ξέρω από που να το πιάσω το θέμα.. Μιλάμε για οδική ασφάλεια; Μιλάμε για παιδεία; Μήπως μιλάμε και για τα δύο; Μάλλον μιλάμε για ένα συνδυασμό και των δύο. Γιατί προφανώς η έλλειψη παιδείας φταίει και για τα υπόλοιπα...όπου στην περίπτωση μας είναι η ασφάλεια στους δρόμους. 

Οδηγώ και ξαφνικά βλέπω δίπλα μου να περνάει ένα αυτοκίνητο με ανοιχτό το παράθυρο, ο πατέρας με το κλασσικό χέρι έξω από το παράθυρο και μέχρι εδώ καλά αλλά κρεμασμένο είναι και το πιτσιρίκι του. Προς στιγμή προσπαθώ να καταλάβω από που ξετρύπωσε αυτό.. το έχει στα πόδια του; Όχι κρέμεται από το πίσω κάθισμα και έχει χωθεί για να βγάλει το κεφάλι και τα χέρια του στο παράθυρο. Χέρια απέξω, κεφάλι απέξω ανεμίζουν. Με πιάνει η καρδιά μου όσο το επεξεργάζομαι στο μυαλό μου και όσο περνάνε σενάρια διόλου ευχάριστα από μπροστά μου.

Λίγο πιο κάτω και σταματημένοι στο ατελείωτο κόκκινο από το φανάρι δεν αντέχω και τραβάω την φωτογραφία! Μία κυρία από το διπλανό αμάξι του κάνει παρατήρηση και φυσικά εισπράττει την απάντηση του σε άπταιστα "γαλλικά". Και το πιτσιρίκι εκεί...ακλόνητο στη "θέση" του. Απολαμβάνει το αεράκι του χωρίς να καταλαβαίνει σε τι κίνδυνο το αφήνει ο πατέρας του να βρίσκεται.

Κάτι τέτοιες στιγμές που με πιάνουν τα διαόλια μου θα ήθελα τόσο πολύ να μπορούσα να τον καταγγείλω! Φυσικά όσοι οδηγούμε βλέπουμε πολλά τρελά σκηνικά και είμαι σίγουρη ότι όλοι έχουν κάποιο παράδειγμα να μοιραστούν αλλά πραγματικά δεν κρατήθηκα σήμερα. Ήθελα να το βγάλω από μέσα μου. Γιατί δεν είναι το γεγονός ότι θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο αλλά ενός πλάσματος που δεν μπορεί ακόμα να έχει συναίσθηση του κινδύνου. 


Αυτά για τώρα...

Φιλιά

PS Η κατασκευή πέτυχε οπότε μετά την αποκάλυψη της έκπληξης.. σε αυτούς που προορίζεται θα σας την παρουσιάσω!

8 σχόλια:

  1. έλεος,δεν εχω λογια!!εκνευριζομαι τοσο μα τοσο πολυ με καποιους ανευθυνους σχεδον ανεγκεφαλους "γονεις" που δε μπορουν να καταλαβουν τ αυτονοητα.δεν οδηγω και παντα τα βλεπω απο την θεση του συνοδηγου και τρελαινομαι.δε μπορω να δεχτω με τιποτα "αλαθητους" γονεις.βλεπεις βρε φιλε οτι κανεις βλακεια,εκθετεις το παιδι σου,στο λεμε και εσυ αντι να κοκκινισεις και να ντραπεις βριζεις??? ε τι να πω? ποοοοσες φορες το εχω δει το σκηνικο με τα παιδακια στα μπροστινα καθισματα και οχι στη θεσουλα τους πισω?ποσες φορες βλεπω τη μαμα απο μεσα απο το πεζοδρομιο και το παιδακι απ εξω?ποσες φορες εχω δει(εδω στην επαρχια παιζει τοσο μα τοσο πολυ)μπαμπα να βαζει το μικρο στο τιμονι και να οδηγουν μαζι? ας μη συνεχισω γιατι ο καταλογος ειναι μακρυς.ευχομαι καποια στιγμη ολοι μας ν αποκτησουμε συνειδηση,τιποτε αλλο.
    σορρυ για το σεντονι που μολις απλωσα χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίκιο έχεις και έχεις νεύρα!! Με τόσο ανεγκέφαλους που κυκλοφορούν! Υπάρχει έλειψη νοημοσύνης και οδικής συμπεριφοράς και αυτό το συναντάμε πολύ συχνά εδώ στην Ελλάδα μας! Δυστυχώς, τι να πεις! Όσο και αν εσύ εκνευρίζεσαι οι άλλοι είναι στην κοσμάρα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τώρα έπιασες φλέβα. Μιλάμε κι εγώ (ως καινούργια μαμά) αλλά κι η Κατερίνα ως παλιότερη είμαστε κάθετες σε αυτό το θέμα. Ποτέ μα ποτέ τα παιδιά χωρίς καρεκλάκι στο αυτοκίνητο. Καλά εγώ έχω δει και μπαμπά με μωρό στην αγκαλιά του. Τέλος παντώς όπως λες κι εσύ ο κατάλογος μεγάλος!!!Μα ούτε σε αυτό τα σχολεία δεν κάνουν τίποτα!!! Θα μου πεις εγώ έχω και γνωστές φίλες (πολύ καλές μου φίλες μιλάμε) που επιμένουν ότι δεν πειράζει και μια φορά να έχουν το παιδί στην αγκαλιά. Μιλάμε για ατελείωτους καβγάδες αλλά αυτές επιμένουν. Μετά τι να πεις. Οταν νέοι άνθρωποι, μορφωμένοι και διαβασμένοι επιμένουν στην ανεγκεφαλιά, τα λόγια απλά περιττεύουν. Φιλιά Μυρτώ μου... τα είπα και ξέσπασα κι εγώ!Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι να πει κανείς. Αντικρίζω απίστευτα πράγματα καθημερινά στους δρόμους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αδερφή μου με κάλυψε! Καλά Ντόρα δεν βλέπουνε αυτά τα παιδάκια; "Ζώνες ασφαλείας για να μαστε ασφαλείς!" Χιχι!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ίσως φταίμε και όσοι βλέπουμε τέτοια τερατώδη λάθη και δεν μιλάμε. Στο εξωτερικό μια αντίστοιχη περίπτωση θα είχε εισπράξει μαζική κατακραυγή... και ίσως αυτός είναι ο λόγος που "οι έλληνες στο εξωτερικό είναι τόοοοοσο σωστοί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι και αυτό μέσα στην "κουλτούρα" του Έλληνα τελικά.
    Ένα θα σας πω κορίτσια,
    "Μαγκιά κλανιά εξάτμιση και κ..λος φινιστρίνι!!!!!!" αν με καταλαβαίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τραγ-οδική παιδεία!!!.. "Ελληνάρες"....Ps.περιμένω αποκαλυπτήρια..με αγωνίαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή